METEO

You'll find here different links where you can check the weather forecast for the next days.

1. Windguru

2. windy.com

3. Meteocat.cat

4. Eltiempo.es

5. Accuweather.com

 

  

DID YOU KNOW THAT...?

Costa Brava is the name assigned to the coast zone in Spain that begins at the mouth of La Tordera river in Blanes and finishes at the french border in Portbou. It adjoins the Red Coast on the north and the Mareseme Coast on the south.  

This coast extends 214 km and it comprises the catalan regions of l'Alt Empordà, el Baix Empordà and La Selva. It's located at Girona province, belonging at the autonomous community of Catalunya, in Spain.

El terme Costa Brava fou publicat per primera vegada pel periodista Ferran Agulló a les pàgines de La Veu de Catalunya el 12 de septembre de 1908. Amb aquesta expressió el periodista volia descriure el paisatge agrest i escarpat que caracteritza gran part de la zona costera. 

La ubicació geogràfica del que ara coneixem com la Costa Brava, ha estat, desde fa segles, una zona de pas i assentament per numerosos pobles i cultures, i la porta d'entrada a la Península desde l'Europa mediterrànea. La gran quantitat de restes i patrimoni històric de la zona són testimoni d'aquest fet. 

La Costa Brava disfruta d'un clima suau, propi del Mediterrani: ni la fred dels hiverns ni la calor dels estius son extremes. La temperatura mitja anual oscil·la entre els 14°C i els 20°C. Els mesos més calurosos són juliol i agost, amb temperatures mínimes de 16º C i màximes de 35ºC, mentres que novembre és el mes més plujós; desembre, gener i febrer són els més freds. La climatología és perfecta per la pràctica d'esports i activitats vàries a l'aire lliure: jugar a golf, practicar senderisme, passejar per la platja o navegar, són possibles durant més de 300 dies a l'any

Els vents són també una característica molt important d'aquesta zona costera. La Tramuntana, vent fred procedent del nord, és el vent més comú i menys desitjat per els habitants de la zona, encara que l'arribada de la tramuntana augura cels blaus i sense núvols. Un altre vent predominant de la zona és el Llevant, que procedeix de l'est i és un vent més càlid.